070-368 77 90 info@eyechannel.se

Digital Signage

– eller digital skyltning

I takt med att skärmar blir bättre och billigare har digital skyltning i många sammanhang tagit över rollen som informationsspridare framför till exempel affischer. Fördelarna är många men den främsta är att det är enkelt och publiceringen går fort till skillnad från print.

Några exempel på vad digital skyltning kan användas till:

 • Digitala gatupratare.
 • I skyltfönster.
 • För franchiseägare och företag med behov att köra breda kampanjer på flera orter samtidigt eller anpassat.
 • Som inspiration i butiken.
 • Göra reklam för dina andra verksamheter.
 • Digitala lunchmenyer.
 • Som affisch för kommande evenemang.
 • Intern-TV för till exempel skolor eller på större arbetsplatser.
 • Visa företagets produktion och börskurs för de anställda.
 • Koppla skärmen till företagets Instagram-feed eller Facebookkonto.
 • Anslagstavla för konferensanläggningar med dagens bokningar och vägvisning.

 

Hur kommer jag igång och vad behöver jag?

Det korta svaret är en skärm gjord för Digital Signage samt ett system för att visa material på skärmen. Det kan vara en USB-sticka eller en speciell spelare där det går att schemalägga material. Dessa spelare kan vara online eller offline och styrs oftast via en webbläsare eller med fjärrkontrollen till skärmen.

Eye Channels system bygger på en uppkopplad molnlösning med tillhörande support och driftsavtal per skärm.

Vad är det för skillnad på en skärm för Digital Signage och en vanlig TV?

En skärm för Digital Signage har i regel inget antennuttag och saknar de flesta funktioner som en TV för privatpersoner. Digital Signageskärmar har dessutom i regel dubbelt så lång brinntid som en konsumentskärm, oftast mellan 16 till 24-tim/dygn i upp till tre år. Den här typen av skärmar startar och när de får signal och går i viloläge när signalen försvinner. På så vis kan man styra när skärmarna ska vara på och av vilket sparar brinntid. En annan viktig funktion är att Digital Signagesskärmar är gjorda för att kunna måneras på höjden (vilket passar bra som ersättare för affischer till exempel).

Finns det skärmar som har egna ställningar?

Ja, vi säljer så kallade pyloner med inbyggda skärmar. Dessa kan specialbeställas med er logga på till exempel eller med broschyrställ på. Dessa skärmar är monterade och klara och behöver bara ström samt internet för att börja fungera direkt.

Hur lägger jag in material på skärmen?

Med det inbyggda webbverktyget kan du schemalägga bilder, filmer, webbsidor, RRS-flöden och sociala medier.

Du skapar en spellista och väljer hur länge varje objekt ska visas innan den går vidare till nästa. Accepterade format är till exempel .jpg och mpeg4. Använder du skärmarna för till exempel interninformation kan du göra fördefinierade mallar så när andra lägger in information kommer det att formateras med rätt bakgrund, rätt färger och rätt typsnitt och bildplacering.

I support- och molntjänsten igår en distansutbildning via telefon

Hur kopplar skärmen upp sig mot internet?

Antingen genom en vanlig nätverkskabel som kopplas in i styrenheten, via mobilnätet eller via wifi. Det är viktigt att ge korrekt inloggningsinformation för det trådlösa nätverket vid beställningstillfället, annars kommer enheten inte åt nätet.

Det är också bra att komma ihåg att enheten inte hanterar portaler, dvs att man måste logga in på en webbsida för att komma åt nätet.

Vad händer om internet slutar fungera?

Om skärmen är schemalagd att visa material kommer den fortsätta visa det senaste nedladdade schemat och materialet tills internet kommer tillbaka igen.

Vad kostar det?

Eye Channel saluför NEC och Samsungs Digital Signagesskärmar tillsammans med ett molnbaserat Linuxbaserat styrsystem. Allt kontrolleras via en vanlig webbläsare med tillgång till internet.

En 50″ skärm med en brinntid på 16-tim/dygn kostar cirka 5-9.000 kr exkl moms. Tillkommer gör support och molnfunktion med 300 kr/mån per spelare/skärm. Spelaren i sig kostar inget extrautan ingår i support och molnabonnemanget och kopplas in till skärmen med den medföljande HDMI-kabeln.

Vad ingår i support- och molntjänsten?
 • En avancerad mediaspelare för bilder, video, RRS-flöden och sociala medier.
 • Telefon- och mailupport alla vardagar mellan 9 och 16.
 • Molnlagring av dina filer.
 • Styrsystem med åtkomst till skärmen via en vanlig webbläsare oberoende på geografisk placering.
 • Obegränsad produktion av textmallar.
 • Fri distansutbildning via telefon för obegränsat antal utbildningstillfällen och deltagare.
Är det säker mot intrång?

Systemet bygger på en Linuxkärna och skärmarna är gjorda för att ladda ner från en specifik källa och accepterar inte data som är skickad till enheten utaför det systemet. Det gör det mjukvarumässigt mycket säkert. Skärmarna i sig är låsta för yttre påverkan så som multifjärrkontroller och knappskydd om man inte har lösenordet och inloggningsadressen.

Vad spelar ljusstyrkan för roll?

Det beror på användningsområdet. Typregeln är att i inomhusmiljöer fungerar allt från 300 cd/m2 (ett mätvärde för ljusstyrka) upp till hur mycket som helst. Ska skärmen däremot vara monterad bakom en glasruta krävs det däremot mycket mer. För att materialet på skärmen ska kunna synas genom en glasruta en solig dag (även där det ligger skugga) krävs det strax över 2500 cd/m2

Tumregeln är därför att ljusstyrkan spelar som störst roll när innehållet ska synas bakom en glasruta.

Kan jag visa innehållet från min webbsida på skärmen?

Det korta svaret är: Ja. Det långa är att det beror på hur webbsidan är uppbyggd. Ska den visas på något speciellt sätt ska ni först ta en diskussion med er webbutvecklare.

Hur beställer jag?

Slå en signal på 070-368 77 90 eller skicka ett mail till info@eyechannel.se så återkommer vi. Leveranstiden brukar ligga på cirka en vecka från beställningsdatum. Inom närliggande framtid kommer man även kunna lägga beställningar i våran webbshop.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.